mesajul zilei

Geniul omenesc nu va putea nicicând nascoci inventii mai desavârsite ca acelea create de natura, în care nu lipseste nimic si nimic nu-i de prisos!

vineri, 13 aprilie 2012

În Moldova vor fi implementate peste 70 de proiecte pentru îmbunătăţirea situaţiei ecologice

11 staţii de irigare din zona rîurilor Prut şi Nistru urmează a fi restaurate în 2012. Acestea vor permite irigarea a 15 mii de hectare de teren în raionele Orhei, Criuleni, Dubăsari şi Anenii Noi. Costul proiectului este de 102 milioane dolari. Despre aceasta a anunţat ministrul Mediului Gheorghe Şalaru, vorbind despre obiectivele pentru acest an.

În general, Ministerul Mediului a elaborat peste 70 de proiecte pentru îmbunătăţirea situaţiei mediului în Moldova.

Printre priorităţile anului 2012, ministrul a menţionat instalarea unui radar în zona Aeroportului din Chişinău, care ar asigura prognoza meteo mai exactă, precum şi crearea a două staţii meteorologice şi a unei hidrometeorologice în oraşele Soroca, Bălţi şi Leova. "Aceste staţii vor permite nu numai obţinerea prognozei meteo, dar şi informaţiei despre starea apelor în rîurile Nistru şi Prut, ceea ce ne va ajuta să evităm riscul inundaţiilor", a remarcat Gheorghe Şalaru.

Ministerul, de asemenea, intenţionează să lanseze reconstrucţia sistemelor de aprovizionare cu apă din oraşele Bălţi, Soroca, Floreşti, Teleneşti, Sîngerei şi Drochia.

Totodată, conducerea Ministerului Mediului promite că, pînă în 2013, va fi lansată „Cărtea Roşie a Republicii Moldova” în ediţia a treia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu